Glutenfri bagning med FiberHUSK ®
Artikler, Glutenfri
Har du et ønske om at få flere fibre ind i din kost?
Lever du glutenfrit og har brug for flere fibre i hverdagen?
Synes du generelt, det er svært at få fibre nok i en travl hverdag?
Så er FiberHUSK ® et dejligt tilskud af fibre til din daglige madlavning.
Er du typen, der laver mad lidt på øjemål? Du er ikke den eneste, og det er normalt en rigtig god ting, for madlavning skal ikke være en eksakt videnskab. Med FiberHUSK ® vil vi dog gerne anbefale dig at være præcis, når du måler FiberHUSK®, mel og væske af. For FiberHUSK® kan suge sin egen vægt i væske mange gange, og derfor kan du nemt risikere, at brødet, farsen eller dejen simpelthen bliver for tør.
Så er opskriften ikke din egen, så følg vægtangivelserne, og vær ikke bange for at give lidt ekstra væske til, hvis en fars eller dej fremstår tør.
Det kræver ikke en bageruddannelse at bage godt brød med FiberHUSK®, men det kræver måske lidt tilvænning, fordi dejen vil opføre sig en smule anderledes end en almindelig dej – også selvom du bager glutenfrit.
FiberHusk har en gelerende effekt, og det betyder, at FiberHUSK® er supergodt til at samle en dej – især i glutenfri bagning. Den gelerende effekt opstår, fordi fibrene binder væske til sig, og derfor samler den dine råvarer til en god og meget fleksibel masse. I bagværk er det en stor fordel, fordi dejen indkapsler væsken bedre og dermed giver dig en sprød krumme og et saftigt brød.
Her viser vi, hvordan du bruger FiberHUSK® i en almindelig gærdej med hvede.
Når du bager glutenfrit med FiberHUSK®, kan loppefrøskallernes evne til at gelere erstatte lidt af den samlende effekt, som gluten har i normalt bagværk.
Hvis du vil holde din krumme sprød og dit brød saftigt, når du bager glutenfrit, anbefales det, at du bruger glutenfri meltyper, som ikke i sig selv er meget fiberrige – fx rismel, majsmel og quinoamel – i kombination med fx havremel og fuldkornsrismel. Generelt er kombinationen af rismel, havremel og FiberHUSK® god til glutenfri bagning.
Her sætter vi fokus på glutenfri bagning med FiberHUSK®. Vi har brugt opskriften på glutenfrie daddelboller, hvor FiberHUSK® er en vigtig ingrediens til at samle dejen og gøre den dejlig luftig. Du kan finde opskriften HER
1) Enten kan du tilsætte FiberHUSK® sammen med de tørre råvarer, altså blande det i dit mel for herefter at tilsætte det til de våde råvarer. Dette er den anbefalede fremgangsmåde.
2) Nogle vælger dog at tilsætte FiberHUSK® til de våde ingredienser, røre en omgang for herefter at tilsætte det resterende mel. Men fordi geleringen går hurtigt, og du kan risikere at stå med en væske, som allerede er bundet udelukkende til FiberHusk og ikke til melet, er det vores anbefaling at komme det i sammen med melet.
Skal der frikadeller på bordet, hvad enten det er de helt grønne eller dem med klassisk kød, står den på madpandekager, madvafler eller måske en dejlig omelet, er en spiseskefuld FiberHUSK ® til en portion til 4 personer en kærkommen mulighed for at opgradere på fibre og samtidig give retten en god sammenhængende konsistens.
Brug enten FiberHUSK® til at samle retten, så loppefrøskallernes gelerende effekt giver farsen fylde eller gør dejen spændstig. Tilsæt FiberHUSK®, og tilføj evt. en smule mere væske, og lad den stå og samle sig i 10 minutter, inden du går videre med madlavningen.
Vil du blot have flere fibre ind i retten, kan du tilsætte FiberHUSK® med kødet, grøntsagerne eller æggene for på den måde at sikre, at loppefrøskallerne glider naturligt ind i retten. Igen, overvej, om der skal lidt mere væske til end ellers.
Ligesom du kommer lidt mel i saucen for at tykne den, kan du også komme FiberHUSK® i frikadellefarsen, hvis den ikke hænger ordentligt sammen, eller i pandekagedejen, hvis den er for tynd. For FiberHUSK® er ikke bare et herligt fibertilskud, det er også en redningsplanke, hvis du står med en ret, en kage eller en dej, der ikke vil samle sig.
God fornøjelse med madlavningen!
Artikler, Glutenfri
Artikler
Artikler