Bananbrød, Fiberhusk, 16-9

Bananbrød med FiberHUSK ®

Dette saftige, velsmagende bananbrød er næsten som at spise kage uden at være det. Spis det til morgenmad eller som snack i løbet af dagen. Smager også dejligt med smør på.

Bananbrød med FiberHUSK ®

Ingredienser

  • ½ dl kokosolie + lidt ekstra til formen
  • 30 gram flydende honning
  • 2 store modne bananer (alternativt 3 små)
  • 1 alm. banan
  • 4 store æg
  • 1 dl mælk, evt. havremælk
  • 280 gram mandelmel
  • 15 gram FiberHUSK®
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 1 dl hakkede valnødder

Bananbrød med FiberHUSK® skal bages i en brødform.

Den brødform vi har anvendte her måler H7xB12xL31 cm.

Opskrift på bananbrød – Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader alm ovn.
  • Pisk kokosolie og honning sammen.
  • Pisk æggene i et ad gangen.
  • Mos de modne bananer og kom i skålen under omrøring sammen med mælken.Tilsæt bagepulver, vaniljepulver, natron, kanel, salt og FiberHUSK® samt halvdelen af mandelmelet, og pisk dejen sammen.
  • Hold en spiseskefuld mandelmel tilbage og tilsæt den resterende mandelmel.
  • Vend de hakkede valnødder i.
  • Smør formen med kokosolie og drys med mandelmel. Vær grundig her – ellers bliver det svært at få brødet ud senere.
  • Kom dejen op i formen.
  • Skræl den sidste banan, skær den over på langs, læg på toppen af brødet og pres den let ned.
  • Bag i ovnen i 60 minutter eller til en tandstik slipper dejen.
  • Tag det forsigtigt ud af formen og lad det køle af på en rist i min. 30 minutter inden du spiser det.