blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin er en lækker og cremet ret, der kan serveres som hovedret eller tilbehør. Denne opskrift kombinerer den milde smag af blomkål med en luftig og fyldig gratinbase – krydret med friskrevet muskatnød og pyntet med hakket purløg. Perfekt til en let middag eller som en del af et større måltid.

1 fad 

Ingredienser 

1 blomkålshoved 

10 gram FiberHUSK® 

Friskrevet muskatnød 

½ tsk. bagepulver 

1 dl hvedemel 

4 æg 

4 dl mælk 

100 gram smør 

Purløg 

Fremgangsmåde 

Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn. 

Find et fad frem, og smør det med olie. Stil til side. 

Bland FiberHUSK®, hvedemel, bagepulver og friskrevet muskatnød sammen og stil til side. 

Riv blomkålen fint på et mandolinjern, eller skær det i fine skiver med en skarp kniv. 

Kom blomkålen i en gryde med kogende vand i cirka 3 minutter. Dryp af i en si, og kom det over i fadet. 

Del æggene, og pisk hviderne stive. 

Kom melblandingen i en kasserolle sammen med 2 dl mælk, og rør godt sammen. Tilsæt resten af mælken, og lad det simre lidt. 

Tilsæt æggeblommerne én ad gangen under konstant omrøring. 

Sammensætning: 

Vend forsigtigt æggehviderne i mælkeblandingen. 

Vend nu blomkålen i blandingen, og kom det hele i det smurte fad.

Bag i ovnen i 25 minutter, eller indtil gratinen har sat sig.

Pynt med hakket purløg.

Denne blomkålsgratin er en dejlig, mættende ret, der passer godt til enhver lejlighed. Nyd den varme og gyldne gratin med en sprød skive ristet rugbrød ved siden af.