blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin er en lækker og cremet ret, der kan serveres som hovedret eller tilbehør. Denne opskrift kombinerer den milde smag af blomkål med en luftig og fyldig gratinbase – krydret med friskrevet muskatnød og pyntet med hakket purløg. Perfekt til en let middag eller som en del af et større måltid.

1 fad 

Ingredienser 

1 blomkålshoved 

10 gram FiberHUSK® 

Friskrevet muskatnød 

½ tsk. bagepulver 

1 dl hvedemel 

4 æg 

4 dl mælk 

100 gram smør 

Purløg 

Fremgangsmåde 

Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn. 

Find et fad frem, og smør det med olie. Stil til side. 

Bland FiberHUSK®, hvedemel, bagepulver og friskrevet muskatnød sammen og stil til side. 

Riv blomkålen fint på et mandolinjern, eller skær det i fine skiver med en skarp kniv. 

Kom blomkålen i en gryde med kogende vand i cirka 3 minutter. Dryp af i en si, og kom det over i fadet. 

Del æggene, og pisk hviderne stive. 

Kom melblandingen i en kasserolle sammen med 2 dl mælk, og rør godt sammen. Tilsæt resten af mælken, og lad det simre lidt. 

Tilsæt æggeblommerne én ad gangen under konstant omrøring. 

Sammensætning: 

Vend forsigtigt æggehviderne i mælkeblandingen. 

Vend nu blomkålen i blandingen, og kom det hele i det smurte fad.