fiberhusk, gammeldags fastelavnsboller

18 stk.

Gammeldags fastelavnsboller m. syltetøj og glasur

Fastelavn er en god undskyldning for at bage en masse lækre fastelavnsboller. Fastelavnsboller findes efterhånden i mange afskygninger, men her en gammeldags sød bolle med glasur på toppen.

Gammeldags fastelavnsboller m. syltetøj og glasur

18 stk.

  • 10 gram FiberHUSK®
  • 450 gram hvedemel
  • 80 gram smør
  • 25 gram gær
  • 3 dl sødmælk
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 pisket æg

Fyld

  • 2 dl hindbærsyltetøj

Glasur

  • 100 gram flormelis
  • 20 gram kakaopulver
  • 3,5 spsk vand
  • 2 spsk frysetørrede hindbær (kan udelades)

En lækker opskrift på gammelsdags fastelavnsboller med FiberHUSK ® – og fyld af syltetøj, som giver bollerne både sødme og syrlighed.

Gammeldags fastelavnsboller med FiberHUSK ® – Sådan gør du:

  • Kom alle de tørre ingredienser op i en røreskål og stil til side.
  • Smelt smørret i en gryde, kom mælken ved og varm op til væsken er lillefinger varm. Opløs gæren her.
  • Kom den varme væske ved de tørre ingredienser og kør dejen på lav hastighed på røremaskinen eller med en håndmikser i 5-7 minutter.
  • Lad dejen hæve et lunt sted til den er dobbelt størrelse, det tager cirka en time.
  • Sæt ovne på 180 grader alm ovn.
  • Kom olie eller mel på bordpladen og del dejen i to lige store dele. Rul så hver portion dej ud til et kvadrat. Og del dejen i 8-10 firkanter. Kom en klat syltetøj på hver og fold hjørnerne til dejen godt ind over så det ikke flyder ud. Sæt på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad.
  • Pensl bollerne med det piskede æg og bag i 20 minutter eller til bollerne er smukke gyldne midt i ovnen.
  • Rør imens kakao, flormelis og vand til glasur. Juster mængden af flormelis hvis den bliver for flydende.
  • Pynt de helt afkølede boller med kakaoglasur og frysetørrede hindbær.

Tip:

Fyld alternativt bollerne med remonce eller creme.