Halloweenbagels
Glutenfri, Opskrifter
Disse gammeldags fastelavnsboller med daddelfyld er en lækker og traditionel måde at fejre fastelavn på. Fyldt med sød og cremet daddel- og mandelfyld og toppet med smeltet mørk chokolade er bollerne perfekte at forkæle familie og venner med i den kolde vintertid.
Ingredienser
Dej:
3 dl mælk
20 gram gær
2 æg
1 tsk. salt
0,5 tsk. kardemomme
500 g hvedemel
10 gram FiberHUSK®
100 gram smør
Fyld:
100 gram dadler uden sten
50 gram mandler
50 gram daddelsirup
Pynt:
1 æg (til pensling)
Smeltet mørk chokolade
Fremgangsmåde
Forbered fyldet
Skær dadlerne i små tern, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 20 minutter.
Si vandet fra, og kom dadlerne op i en gryde sammen med daddelsiruppen. Varm langsomt op, så det samler sig til en ensartet masse.
Hak mandlerne groft, og kom dem i gryden.
Forbered dejen
Bland de tørre ingredienser: Mel, salt, FiberHUSK® og kardemomme. Stil til side.
Lun mælken, og opløs gæren heri. Tilsæt æggene.
På en røremaskine æltes de tørre ingredienser ind i dejen sammen med smørret.
Hævning
Lad dejen hæve i en time på køkkenbordet. Den kan slås ned og hæve videre på køl i 2 timer, hvis der er tid til det.
Form bollerne
Del eventuelt dejen i to for nemmere håndtering, og rul den ud på et meldrysset bord.
Skær dejen ud i firkanter af cirka 10-12 cm længde og bredde. Fordel den afkølede daddelmasse i små dutter på firkanterne.
Saml bollerne ved at folde hjørnerne ind under dejen.
Efterhævning og bagning
Lad fastelavnsbollerne efterhæve i 30 minutter. Pensl herefter fastelavnsbollerne med sammenpisket æg.
Bag dem i ca. 12-14 minutter ved 180 grader, til de er let gyldne.
Pynt
Lad bollerne køle af, og pynt med smeltet mørk chokolade på toppen.
Glutenfri, Opskrifter
Aftensmad, Frokost, Glutenfri, Opskrifter
Glutenfri, Morgenmad, Opskrifter, Snacks
Opskrifter, Snacks
Aftensmad, Opskrifter
Aftensmad, Glutenfri, Opskrifter
Aftensmad, Glutenfri, Opskrifter
Aftensmad, Opskrifter
Opskrifter, Snacks
Opskrifter, Snacks
Frokost, Glutenfri, Opskrifter
Aftensmad, Frokost, Glutenfri, Opskrifter
Opskrifter, Snacks
Glutenfri, Opskrifter, Snacks
Aftensmad, Frokost, Glutenfri, Opskrifter
Frokost, Glutenfri, Opskrifter, Snacks
Aftensmad, Frokost, Glutenfri, Opskrifter
Morgenmad, Opskrifter, Snacks
Morgenmad, Opskrifter, Snacks
Glutenfri, Opskrifter, Snacks
Aftensmad, Opskrifter
Aftensmad, Opskrifter
Opskrifter, Snacks
Opskrifter, Snacks
Glutenfri, Opskrifter, Snacks
Frokost, Opskrifter, Snacks
Aftensmad, Glutenfri, Opskrifter
Frokost, Morgenmad, Opskrifter
Frokost, Glutenfri, Opskrifter
Snacks
Glutenfri, Opskrifter, Snacks
Opskrifter, Snacks
Opskrifter, Snacks
Aftensmad, Glutenfri, Opskrifter
Opskrifter, Snacks
Opskrifter, Snacks
Morgenmad, Opskrifter
Morgenmad, Opskrifter
Glutenfri, Opskrifter, Snacks
Aftensmad, Glutenfri, Opskrifter
Glutenfri, Opskrifter, Snacks
Opskrifter, Snacks
Glutenfri, Opskrifter, Snacks
Opskrifter, Snacks
Opskrifter, Snacks
Opskrifter, Snacks
Aftensmad, Glutenfri, Opskrifter
Aftensmad, Opskrifter
Aftensmad, Glutenfri, Opskrifter
Aftensmad, Opskrifter
Aftensmad, Opskrifter
Aftensmad, Opskrifter
Aftensmad, Frokost, Opskrifter
Frokost, Glutenfri, Opskrifter
Frokost, Opskrifter
Frokost, Glutenfri, Opskrifter
Aftensmad, Frokost, Glutenfri, Opskrifter
Frokost, Glutenfri, Opskrifter
Aftensmad, Frokost, Opskrifter
Frokost, Opskrifter
Frokost, Glutenfri, Opskrifter
Frokost, Opskrifter
Aftensmad, Frokost, Glutenfri, Opskrifter
Frokost, Opskrifter
Morgenmad, Opskrifter
Morgenmad, Opskrifter
Glutenfri, Morgenmad, Opskrifter
Morgenmad, Opskrifter, Snacks
Morgenmad, Opskrifter, Snacks
Morgenmad, Opskrifter, Snacks
Glutenfri, Morgenmad, Opskrifter
Glutenfri, Morgenmad, Opskrifter, Snacks
Artikler
Artikler
Glutenfri, Morgenmad, Opskrifter
Artikler
Opskrifter, Snacks
Morgenmad, Opskrifter, Snacks
Artikler
Opskrifter, Snacks
Artikler, Glutenfri