fastelavnsboller med fyld

Gammeldags fastelavnsboller med daddelfyld

Disse gammeldags fastelavnsboller med daddelfyld er en lækker og traditionel måde at fejre fastelavn på. Fyldt med sød og cremet daddel- og mandelfyld og toppet med smeltet mørk chokolade er bollerne perfekte at forkæle familie og venner med i den kolde vintertid.

Ingredienser 

Dej: 

3 dl mælk 

20 gram gær 

2 æg 

1 tsk. salt 

0,5 tsk. kardemomme 

500 g hvedemel 

10 gram FiberHUSK® 

100 gram smør 

Fyld: 

100 gram dadler uden sten 

50 gram mandler 

50 gram daddelsirup 

Pynt: 

1 æg (til pensling) 

Smeltet mørk chokolade 

Fremgangsmåde 

Forbered fyldet 

Skær dadlerne i små tern, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 20 minutter. 

Si vandet fra, og kom dadlerne op i en gryde sammen med daddelsiruppen. Varm langsomt op, så det samler sig til en ensartet masse. 

Hak mandlerne groft, og kom dem i gryden. 

Forbered dejen 

Bland de tørre ingredienser: Mel, salt, FiberHUSK® og kardemomme. Stil til side. 

Lun mælken, og opløs gæren heri. Tilsæt æggene. 

På en røremaskine æltes de tørre ingredienser ind i dejen sammen med smørret. 

Hævning 

Lad dejen hæve i en time på køkkenbordet. Den kan slås ned og hæve videre på køl i 2 timer, hvis der er tid til det. 

Form bollerne 

Del eventuelt dejen i to for nemmere håndtering, og rul den ud på et meldrysset bord. 

Skær dejen ud i firkanter af cirka 10-12 cm længde og bredde. Fordel den afkølede daddelmasse i små dutter på firkanterne. 

Saml bollerne ved at folde hjørnerne ind under dejen. 

Efterhævning og bagning 

Lad fastelavnsbollerne efterhæve i 30 minutter. Pensl herefter fastelavnsbollerne med sammenpisket æg. 

Bag dem i ca. 12-14 minutter ved 180 grader, til de er let gyldne. 

Pynt 

Lad bollerne køle af, og pynt med smeltet mørk chokolade på toppen.