kartoffelpizza

Glutenfri kartoffelpizza  

Nyd en lækker glutenfri kartoffelpizza med en sprød bund lavet af havre-, majs-, og rismel og toppet med cremet ricotta, smagfuld pesto og tynde skiver af bagekartofler. Serranoskinke tilføjer en ekstra dimension, men kan let udelades for en vegetarisk version. Perfekt som en smagfuld middag eller frokost.

2-3 små pizzaer 

Ingredienser 

Dej: 

50 gram havremel 

50 gram majsmel 

110 gram rismel 

10 gram FiberHUSK® 

1 spsk Xanthan gum 

1 tsk salt 

2 æg 

4 spsk olivenolie 

1,5 dl vand 

25 gram gær 

Topping: 

1 bæger pesto 

2 bagekartofler 

½ bæger ricotta 

Serranoskinke som topping (kan udelades) 

Fremgangsmåde 

Kom alle de tørre ingredienser til dejen i en skål og stil til side. 

Opløs gæren i vandet og tilsæt æggene. Pisk æggene ud i vandet. 

Tilsæt de våde ingredienser til de tørre og saml dejen med hænderne til en blød, rund dejklump. 

Smør en skål med lidt olie, kom dejen over i og stil til hævning i 1,5 time. 

Rul dejen ud til to lige store pizzaer. 

Skær kartoflerne i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. 

Smør bundene med ricottaost og pesto, og læg kartoffelskiverne på.