Pandebrød med ristet blomkål, Fiberhusk,

Glutenfri pandebrød med hummus og ristet blomkål

Denne mellemøstlig-inspireret ret er god til både aftensmad eller madpakken. Pandebrød skal ikke hæve og er derfor hurtige at lave. Variere evt. med din yndlingstopping.

Glutenfri pandebrød med hummus og ristet blomkål

Ingredienser

Pandebrød
  • 150 gram rismel
  • 100 gram havremel
  • 10 gram FiberHUSK®
  • ½ tsk sød paprika
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 æg
  • 1 dl letmælk
  • Olie til stegning
Fyld
  • 4 spsk hummus
  • lille blomkålshoved
  • 1 håndfuld ærteskud eller rucola
  • 1 tsk chiliflager
  • Olivenolie
Syltede radisser
  • 500 gram radisser
  • 2 dl sukker
  • 2 dl eddike
  • 2 dl vand
  • 1 pose syltekrydderier
  • Atamon

Glutenfri pandebrød med hummus og ristet blomkål – Sådan gør du:

Lav først de syltede radisser

  • Snit radisserne i tynde skiver og kom i atamonskyllede glas.
  • Kog en lage af sukker, eddike, vand og syltekrydderier og hæld over radisserne.
  • Luk glassene og lad trække. Radisserne er bedst efter 2 dage, men kan også nydes så snart de er kølet af.

Lav imens dejen

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål og de våde i en anden skål.
  • Miks det våde med det tørre, og lad dejen stå i 10 minutter så FiberHUSK® kan suge væske til sig.

Gør blomkålen klar

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Skær blomkålen i mundrette buketter, kom det i et ovnfast fad og vend olivenolie og salt i.
  • Bag blomkålen i ovnen i cirka 10 minutter eller til de er gyldne.
  • Form dejen til fire lige store kugler. Rul dem ud mellem to stykker bagepapir med en kagerulle og steg enkeltvis på en varm pande med lidt olie til de er gyldne på begge sider.
  • Anret brødene med hummus, blomkål, grønt, syltede radisser og chiliflager, og server straks eller brug dem til madpakken.