Madpandekager, Fiberhusk

Glutenfrie madpandekager med fyld

Pandekager er også fantastiske i det salte køkken, og her har vi matchet masser af fibre med godt med grønt. Opskriften på pandekagerne passer til én stor pandekage per person med grønt fyld og en lækker dressing til – så glider fibrene ned – helt uden du opdager det.

Glutenfrie madpandekager med fyld

Ingredienser

Til pandekagerne

  • 15 gram FiberHUSK®
  • 100 gram rismel
  • 50 gram havremel
  • 200 gram kogte kartofler
  • 4 dl mælk (evt. plantemælk)
  • 3 æg
  • ½ tsk. gurkemeje
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning

Til fyldet

  • 1 broccolihoved
  • 4 rødløg
  • Olivenolie
  • 1 håndfuld rucola eller feldsalat

Dressing

  • 1 dl græsk yoghurt
  • ½ agurk
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt mynte
  • ½ lime eller citron

Glutenfrie madpandekager med fyld – Sådan gør du:

  • Sæt ovnen på 200 grader varmluft.

Lav først pandekagerne:

  • Kom de tørre ingredienser op i en skål, og stil til , så du har dem klar når du skal bruge dem.
  • Kom kartoflerne op i en blender, og kør dem til mos, tilsæt mælk, æg, og kør igen. Tilsæt herefter de tørre ingredienser, salt og peber, og kør, til du har en ensartet masse. Dejen skal være lind, så hvis, du synes, den er for fast, kan du komme mere mælk ved. Stil på køl.

Forbered fyldet:

  • Pil rødløgene, og skær dem i grove skiver.
  • Del broccolien i mundrette buketter, og husk, at stokken også kan bruges: Skræl den, og skær den i skiver.
  • Kom begge dele op på en bageplade med bagepapir, giv olie og salt og peber til, og vend rundt.
  • Bag i ovnen i 15 minutter, eller til de er gyldne, løgene er bløde, og broccolien er let sprød på toppen.
  • Riv agurken på et groft rivejern, skyld og hak krydderurterne, og vend med saft fra lime eller citron og den græske yoghurt.
  • Steg pandekagerne, og anret dem med ovnbagte grøntsager og dressing til. Nyd dem, mens de er lune.

Tip: Du kan sagtens lave dejen til pandekagerne dagen før og stille den på køl.