Spinat æggeruller 2

Glutenfrie spinat-æggeruller med laks og grønt

Prøv vores lækre spinat-æggeruller med laks og grønt – en let madpakkeklassiker, der er perfekt til både frokost og som snack. Med FiberHUSK® i de lækre spinatpandekager får du en dejlig konsistens og en ekstra dimension i hver bid. Rullerne er lette at tilberede og kan forberedes dagen før, så de er klar til at tage med på farten. 

Glutenfrie spinat-æggeruller med laks og grønt

Prøv vores lækre spinat-æggeruller med laks og grønt – en let madpakkeklassiker, der er perfekt til både frokost og som snack. Med FiberHUSK® i de lækre spinatpandekager får du en dejlig konsistens og en ekstra dimension i hver bid. Rullerne er lette at tilberede og kan forberedes dagen før, så de er klar til at tage med på farten. 

Ingredienser

Til 4 personer / Ca. 4 ruller

Spinatpandekager
  • 4 æg 
  • 5 g FiberHUSK®  
  • 100 g frisk spinat eller frossent optøet, hvor du har presset vandet ud 
  • ½ dl mælk (eller plantebaseret alternativ) 
  • Salt og peber 
  • 1 spsk. olie til stegning 
Fyld
  • 100 g flødeost  
  • 150 g røget laks 
  • ½ agurk 
  • 1 stor gulerod 
  • Citronsaft efter smag 


Fremgangsmåde

Spinatpandekagerne
  1. Blend æg, spinat, mælk, FiberHUSK®, salt og peber sammen, indtil du får en glat dej. Lad dejen hvile i 5 minutter, så din FiberHUSK® kan trække væske til sig. 
  1. Opvarm en pande med lidt olie. Sørg for den er ordentligt varm, inden du hælder lidt af dejen på panden. Vip den rundt, så den fordeler sig. 
  1. Steg på middel varme i 2-3 minutter, indtil overfladen begynder at sætte sig. Vend forsigtigt pandekagen, og steg i yderligere 1 minut. Gentag, indtil al dejen er brugt. 
  1. Lad dem hvile lidt og køle af, inden du ruller dem.
Æggerullerne
  1. Smør hver spinatpandekage med flødeost. 
  1. Skær agurk og gulerod i lange tynde strimler med en kartoffelskræller. 
  1. Fordel lakseskiver, agurk og gulerod. 
  1. Dryp med lidt citronsaft. 
  1. Rul pandekagerne stramt sammen, og skær dem i skiver, eller server dem hele. 
  1. Pak dem i madfilm, inden du lægger dem på køl, så er de klar til frokosten næste dag.