Tortillas

Glutenfrie tortillas med fyld 

De lækreste bløde tortillas får du med kombinationen af ost, blomkål og fiberHUSK® – et perfekt madbrød til dig, der lever glutenfrit eller gerne vil have flere grøntsager ind i dine daglige måltider.

Glutenfrie tortillas med fyld 

De lækreste bløde tortillas får du med kombinationen af ost, blomkål og fiberHUSK® – et perfekt madbrød til dig, der lever glutenfrit eller gerne vil have flere grøntsager ind i de daglige måltider. Du kan lave lige præcis det fyld, du kunne tænke dig – og også bruge dem i madpakken dagen efter.  

Ingredienser: 

  • 500 blomkål (cirka 1 lille blomkålshoved uden blade)  
  • ½ tsk salt 
  • 5 gram FiberHUSK® 
  • 1 drys peber 
  • 25 gram fintrevet parmesanost eller anden hård ost  
  • 1 stort æg 

Opskrift på glutenfrie tortillas med fyld – Sådan gør du:

  • Del blomkålshovedet i buketter, kom det op i en foodprocessor, og kør, til det bliver helt fint.  
  • Pisk æggene.  
  • Kom blomkålene op i en gryde med 2 spsk. vand i bunden. Kom låg på, og kog forsigtigt i 3-5 minutter, indtil den er mør.  
  • Kom blomkålen op i et tyndt viskestykke eller lignende, og vrid vandet ud af den – det er mere, end du tror.  
  • Sæt ovnen på 220 grader varmluft.  
  • Kom blomkål, salt, FiberHUSK®, peber og ost op i en skål, og bland sammen. Slå æggene ud, pisk dem sammen, og bland nu med de øvrige ingredienser. Føles dejen meget våd, for eksempel hvis du ikke har fået al væsken ud af blomkålen, så drys lidt FiberHUSK® udover dejen, og rør den godt sammen.  
  • Rul til 6 ensartede kugler dej, og fordel på bageplader med bagepapir. Med hånden former du så tortillaerne så flade som muligt og bager derefter i ovnen én plade ad gangen i 12-15 minutter, eller til de er gyldne.  

Fyld: 

  • 1 rødløg 
  • 1 dåse baked beans  
  • Chili efter smag 
  • 2 avokadoer 
  • Creme fraiche 
  • Evt. koriander 

Varm baked beans op, og kom det i dine tortillas sammen med de øvrige ingredienser. Servér straks.