fiberhusk, glutenfrit æble-formbrød

Glutenfrit Æble-Formbrød

Når franskbrødet skal være glutenfrit og fiberholdigt, så har du løsningen her.

Glutenfrit Æble-Formbrød

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl æblejuice
  • 30 g FiberHUSK®
  • 200 g quinoamel
  • 200 g rismel
  • 200 g glutenfri havremel
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. citronsaft

Dette lækre æble-formbrød kan bruges til sandwich og til morgenmaden, og du kan også spise det ristet med en smule hvidløgssmør til aftensmaden.

Opskrift – Sådan gør du:

  • Mål alle de tørre ingredienser af og stil til side.
  • Rør gær ud i vand og æblejuice, tilsæt honning og citronsaft og herefter de tørre ingredienser og rør ved laveste hastighed på røremaskine i 10 minutter.
  • Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og fordel dejen heri. Gør fingrene våde og form en jævn overflade på dejen.
  • Pak formen ind i husholdningsfilm og lad hæve i 2 timer.
  • Sæt ovnen på 200 grader.
  • Fjern filmen og bag ved 20 minutter på varmluft. Sluk for varmluft og bag i yderligere 30 minutter eller til brødet lyder hult, når du banker på det.

Du vil måske også være interesseret i...