Grøntsagstærte med bund af søde kartofler

Aftensmad til 2-3 personer 

Grøntsagstærte med bund af søde kartofler 

Ja, den smager lige så dejligt, som den ser ud. Vores grøntsagstærte med bund af søde kartofler er en hurtig og nem hverdagsret, der helt sikkert vil blive et hit ved middagsbordet.

Grøntsagstærte med bund af søde kartofler 

Aftensmad til 2-3 personer 

Ja, den smager lige så dejligt, som den ser ud. Vores grøntsagstærte med bund af søde kartofler er en hurtig og nem hverdagsret, der helt sikkert vil blive et hit ved middagsbordet. 

Ingredienser: 

2 store søde kartofler 

1 stort rødløg 

1 broccolihoved 

Æggemasse 

5 æg 

2 dl mælk 

200 gram hytteost 

¼ tsk. revet muskatnød 

5 gram FiberHUSK®  

Revet ost  

Olie til at smøre formen og til stegning 

Et stort rundt fad, for eksempel en springform 

Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Smør formen med olie. Skræl de søde kartofler, og skær dem fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Beklæd formen med – sørg for at skiverne overlapper, så de danner en bund. Skær rødløget i grove skiver og broccolien i små buketter, og sautér begge dele på en pande med lidt olivenolie og salt, til løgene er bløde, og broccolien har taget farve.  

Kom løg og broccoli op i tærteformen.  

Kom alle ingredienserne til æggemassen op i en skål, og blend kortvarigt med en stavblender. Hæld over tærten, drys med ost og lidt salt, og bag nu i ovnen i 30 minutter, eller til tærten er gylden.  

Lad tærten sætte sig i 5-10 minutter inden servering.