Bagels

Halloweenbagels

Halloweenbagels

Bagelsne er den perfekte måde at bringe lidt sjov og smag til din halloweenfest. Med en dejlig orange farve fra revet gulerod og et strejf af gurkemeje er bagelsne både smukke og lækre. Bag dem som en sjov aktivitet med ungerne, og nyd dem som en del af en festlig brunch eller som et lækkert mellemmåltid.

8 bagels 

Ingredienser 

4 dl mælk 

30 gram gær 

1 spsk. honning 

500 gram hvedemel 

10 gram FiberHUSK® 

1 tsk. salt 

1 tsk. gurkemeje 

1 tsk. pumpkin spice-krydderi (kan udelades) 

200 gram revet gulerod 

Til pensling og pynt: 

1 æg 

Sesamfrø 

Fremgangsmåde 

Kom alle de tørre ingredienser op i en skål og bland sammen. Stil til side. 

Varm mælken op, indtil den er lunken, og rør gær og honning ud i den. Tilsæt den revne gulerod. 

Kombiner de våde og tørre ingredienser, og kør dejen på røremaskine ved lav hastighed i fem minutter. Hvis dejen virker våd, tilsæt mere mel, men vent et par minutter, så FiberHUSK® kan suge væsken til sig. 

Stil dejen til hævning i cirka 1 time, eller indtil den er dobbelt størrelse. 

Slå dejen ned og rul den ud på et melbestrøet bord. Del dejen i 8 lige store dele. Form hver del til en bolle, og lav et hul med fingeren i midten af hver bolle for at forme dem som bagels. Lav hullet større end ønsket, da de vil hæve lidt under bagningen. 

Sæt bagelsene på en plade, og lad dem efterhæve under husholdningsfilm i cirka 30 minutter. 

Sæt ovnen på 200 grader varmluft.