Hytteostvafler

Hytteostvafler med spidskål og smøreost (glutenfri)

Vores hytteostvafler med spidskål og smøreost er en fantastisk og enkel måde at starte dagen på eller forkæle sig selv til frokost. Med FiberHUSK® i dejen får vaflerne den perfekte konsistens, og toppet med spidskål og purløg bliver de både smagfulde og lette at tage med på farten. En enkel ret, der både smager lækkert og holder sig god hele dagen. 

Hytteostvafler med spidskål og smøreost (glutenfri)

Vores hytteostvafler med spidskål og smøreost er en fantastisk og enkel måde at starte dagen på eller forkæle sig selv til frokost. Med FiberHUSK® i dejen får vaflerne den perfekte konsistens, og toppet med spidskål og purløg bliver de både smagfulde og lette at tage med på farten. En enkel ret, der både smager lækkert og holder sig god hele dagen. 

Ingredienser

Ca. 4 vafler

Vafler
  • 2 dl glutenfri havregryn  
  • 10 g FiberHUSK® 
  • 3 æg 
  • 200 g hytteost 
  • ½ dl mælk (eller vand) 
  • 1 tsk. bagepulver 
  • ½ tsk. salt 
  • Smør eller olie til stegning 
Topping
  • 100 g smøreost  
  • Spidskål 
  • ½ snittet rødløg 
  • Purløg 


Fremgangsmåde

Vaflerne
  1. Blend havregryn til en fin mellignende konsistens. 
  1. Tilsæt FiberHUSK®, æg, hytteost, mælk, bagepulver og salt. Blend det hele til en jævn dej. 
  1. Lad dejen hvile i ca. 5 minutter, så FiberHUSK® kan suge væske og gøre dejen tykkere. 
  1. Opvarm et vaffeljern, smør med lidt olie eller smør, og bag vaflerne gyldne (ca. 3-4 minutter pr. vaffel). 
Topping og servering
  1. Smør de afkølede vafler med smøreost. 
  1. Læg en håndfuld spidskål efter smag ovenpå og klip fine snit af purløg ovenpå. Tip til servering er at tilføje snittede rødløg. 
  1. Krydr med lidt friskkværnet peber, og læg dem dobbelt, så er de perfekte til madpakken.