fiberhusk, muffins

Morgenmadsmuffins 

Start dagen med en dejlig muffin med chokolade, gulerødder og godt med fibre. Disse muffins er glutenfrie, men du kan til enhver tid skifte de glutenfrie meltyper ud med 30 % rugmel og 70 % hvedemel i stedet.  

Morgenmadsmuffins 

Start dagen med en dejlig muffin med chokolade, gulerødder og godt med fibre. Disse muffins er glutenfrie, men du kan til enhver tid skifte de glutenfrie meltyper ud med 30 % rugmel og 70 % hvedemel i stedet.  

Ingredienser til muffins: 

  • 6 dl lunkent vand 
  • 50 gram gær 
  • 1 tsk honning 
  • 2 æg 
  • 200 gram gulerod, revet vægt 
  • 300 gram rismel  
  • 300 gram havremel 
  • 200 gram fuldkornsrismel 
  • 25 gram FiberHUSK®  
  • 1 tsk salt 
  • 1 tsk kardemomme 
  • 70 gram mørk chokolade 
  • Kokosolie til formen 

Hak chokoladen groft, og stil til side.  

Kom vand, gær og honning op i røre skålen, og opløs gæren. 

Riv gulerødderne på et rivejern i hånden, og kom gulerødder og salt op i væsken sammen med det ene æg. Vend ingredienserne rundt. 

Bland nu alle de tørre ingredienser og chokoladen sammen i en skål for sig, og kom blandingen op til de våde ingredienser. Ælt dejen igennem. Tilsæt evt. mere rismel, hvis den føles meget våd.  

Find dine forme til muffins frem, og smør dem godt med kokosolie, det giver en dejlig sprød skorpe.  

Kom dejen op i formene, så de er cirka 2/3 fyldte. Slå det sidste æg ud, pisk det med en gaffel, og pensl så dine muffins med æg, inden du bager dem i ovnen på 200 grader varmluft i cirka 18 minutter, eller til de er gyldne.