Proteinbrød med quinoa

Proteinbrød med quinoa 

Dette proteinbrød med quinoa er et lækkert glutenfrit brød med god smag og ekstra fibre fra FiberHUSK®. Nyd det lunt med koldt smør, eller brug det som sandwichbrød til frokost og i madpakken.

Proteinbrød med quinoa 

Dette proteinbrød med quinoa er et lækkert glutenfrit brød med god smag og ekstra fibre fra FiberHUSK®. Nyd det lunt med koldt smør, eller brug det som sandwichbrød til frokost og i madpakken.  

Ingredienser: 

25 gram gær 

500 gram vand 

3 spsk. honning 

50 gram solsikkekerner 

250 gram rismel 

250 gram quinoamel 

250 gram kartoffelmel  

80 gram mandelmel 

20 gram FiberHUSK® 

2 tsk. Xanthan Gumxanthangummi 

1 tsk. flagesalt salt 

3 store æg 

3 spsk. olivenolie 

Smør til formen  

En brødform 

Sæt ovnen på 180 grader. Smør formen med olie, og kom bagepapir i, som også smøres med olie.  

Kom vandet op i en gryde, og lad det blive varmt (men det skal ikke koge). Opløs gær og honning heri, og stil til side. 

Kom alle de tørre ingredienser op i en røreskål. Pisk æg og olie, og tilsæt til de tørre ingredienser sammen med vand og gærblandingen. Lad røremaskinen eller en elpisker gøre det hårde arbejde, indtil du kommer dejen op i brødformen. Glat dejen ud med en våd bagespatel, og bank formen nogle gange ned i bordet, så den sætter sig. Bag i 60 minutter. Tjek, at en kniv kommer rent op af brødet, tag brødet ud af ovnen, og lad det køle af på en rist, inden du skærer i det.  

Tip: Du kan fryse brødet ned i skiver og tø det op efterhånden som du skal bruge det til sandwich til madpakken.