snackboller

Snackboller med FiberHUSK®, mørk chokolade & tørret frugt

Snackboller med FiberHUSK®, mørk chokolade & tørret frugt er en lækker snack, der både tilfredsstiller din søde tand og giver et tilskud af fibre. Bollerne er perfekte til morgenmad, som mellemmåltid eller til madpakken.

16 boller 

Ingredienser 

50 gram gær 

1 spsk. honning 

6 dl mælk efter eget valg 

10 gram FiberHUSK® 

200 gram rismel 

100 gram havremel 

70 gram kokosmel 

100 gram fuldkornsrismel 

2 æg 

1 tsk. salt 

70 gram mørk chokolade 

100 gram tørret frugt, for eksempel dadler og abrikoser 

1 æg til pensling 

Fremgangsmåde 

Skær den tørrede frugt i små bidder, og vend dem i en spiseskefuld af rismelet. 

Hak chokoladen groft, og vend den sammen med frugten. 

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. 

Varm mælken op, indtil den er lunken, og rør honning og gær ud i den. 

Tilsæt de tørre ingredienser, æg, chokolade og tørret frugt til mælkeblandingen. 

Kør dejen i en røremaskine ved lav hastighed i 5 minutter, eller indtil den har samlet sig. 

Stil dejen til hævning et lunt sted i 1,5-2 timer. 

Sæt ovnen på 200 grader varmluft. 

Form dejen til boller med våde hænder, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Pensl bollerne med 1 sammenpisket æg.