Squashbrød med rosiner

Squashbrød med vanilje og rosiner

Squashbrød med vanilje og rosiner er en lækker måde at bringe lidt variation til dit brødvalg. Med FiberHUSK® i dejen får du en fin konsistens, og de søde rosiner og vanilje giver en dejlig twist. Perfekt til morgenmad, som snack eller til madpakken.

Squashbrød med vanilje og rosiner

Squashbrød med vanilje og rosiner er en lækker måde at bringe lidt variation til dit brødvalg. Med FiberHUSK® i dejen får du en fin konsistens, og de søde rosiner og vanilje giver en dejlig twist. Perfekt til morgenmad, som snack eller til madpakken. 

Ingredienser

Ca. 1 stort eller 12 små brød

  • 2 æg 
  • 1 spsk honning 
  • 30 gram gær 
  • 1 dl olie 
  • 1 knivspids vaniljepulver 
  • 200 g revet squash 
  • 10 g FiberHUSK® 
  • 300 g hvedemel 
  • 1 tsk. bagepulver 
  • ½ tsk. natron 
  • 1 tsk. Kanel 
  • 1 dl rosiner 
  • 1 sammenpisket æg til pensling 


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader og find et ovnfast fad frem og kom bagepapir i. Smør det med lidt olie. 
  1. Pisk æg, honning og olie sammen og opløs gæren heri. Tilsæt vaniljepulver, squash og rosiner og vend rundt. 
  1. Bland mel, bagepulver, FiberHUSK®, natron og kanel sammen, og kom i dejen. Lad hæve i 1 time eller til dejen har cirka dobbelt størrelse. 
  1. Kom dejen op i formen og glat den ud. Prik den med en finger, som var det et foccaciabrød. 
  1. Pensl med det sammenpiskede æg og bag i ca. 35 min. 
  1. Lad brødet køle af, skær ud i gode skiver til madpakken, og spis som de er eller med pålæg.